Everhome Lakásfelújítás Generálkivitelezés

Lakásfelújítási támogatás

A támogatást megigényelhetik házaspárok, élettársak, illetve azok is, akik egyedül nevelik gyermekeiket. Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő akkor abban az esetben nem számít a gyermek életkora és akár felnőttkorban is van lehetőség megigényelni utána az otthonfelújítási támogatást. Az igénylő családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élniük az igénylésnél.

Az állam akár 3 millió forint értékben biztosít lakásfelújítási támogatást és a költségek maximum felét állja. A költségek megtérítése utólag történik. Az otthonfelújítási támogatás igénylésekor legalább egy év folyamatos TB jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzen az igénylő, illetve legalább egy gyerek neveléséhez kötött a támogatás. A TB jogviszony származhat munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, illetve középfokú vagy felsőoktatási nappali tagozatos hallgatói jogviszonyból. További feltétel a köztartozás mentesség is. A támogatást minden család csak egyszer veheti igénybe. Az otthonfelújítási támogatás igénylése 2021.január 1. és 2022. december 31. között érvényes.

Ehhez azonban szükséges az, hogy a felújítást végző kivitelezőkkel a munkálatok megkezdése előtt szerződést kell kötni. Ezt a szerződést, illetve az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a munkálatok befejezését követően 60 napon belül kell benyújtani a MÁK felé, tehát a költségeket utólag térítik meg. A költségek fele-fele arányban számolhatók el az anyagköltség és a munkadíj esetében.

Az alábbi munkákra lesz majd igényelhető a lakásfelújítási támogatás

Az lakásfelújítási támogatás igénylése

Az igénylés folyamata teljes mértékben elektronikusan is intézhető az interneten keresztül, de beadható az igénylés postai úton, vagy személyesen is, bármelyik kormányablaknál. A kivitelezőkkel való szerződéshez biztosítanak egy sablont, ezt, valamint az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a MÁK-nak kell benyújtani a munkálatok befejezését követő 60 napon belül. Természetesen személyes ügyintézésre is lesz majd lehetőség a kijelölt hivatalokban.

Amennyiben elnyertük tetszését, keressen minket a feltüntetett elérhetőségeinken és kérje ingyenes lakásfelújítás árajánlatunkat!