Everhome Lakásfelújítás Generálkivitelezés

Lakásfelújítás – Mindenképpen el kell költöznünk, amíg zajlik?

Ha lakásfelújítás, akkor az első szavak, amik eszünkbe jutnak, a kosz, a kupi és a káosz. Célszerű a felújítás idejére kiköltözni a lakásból. De ha ez a lehetőség nem áll fent, akkor el kell, hogy gondolkodjunk azon, hogy hogyan vitelezhető ki egy lakásfelújítás költözés nélkül. Hogy ne kelljen festékszagban aludni, porban és törmelékben járni, szétszórt szerszámokban botladozni. Nem egyszerű feladat, de fegyelemmel, rendezettséggel és szervezettséggel kivitelezhető a lakásfelújítás ebben a formában is.

Az első és legfontosabb lépés a lakásfelújítás teljes körű megtervezése. Lépésről, lépésre melyik helységben kezdődjenek a munkálatok, hol folytatódjanak és hol érjenek véget. A lakást szakaszosan, elhatárolva célratörő felújítani, amennyiben nem szeretnénk vagy nem tudunk kiköltözni a lakásfelújítás idejére.
A folyamat nem lesz könnyű, de ha előre tervezünk, felmérjük a helyzetünket, a kereteken belül maradunk és mindezekhez a lakásfelújítás során végig tartjuk magunkat, akkor egész elviselhető a szükséges rossz. Spontaneitásunkat erre az időre kicsit tegyük félre, terv alapján, határidőket betartva haladjunk beosztás szerint. A ránk váró lakásfelújítás teljes ütemtervét össze kell egyeztetni a mindennapi élettel. Fel kell készülni mindenre, mint például a konyha felújítás ideje alatt hogyan fogunk ebédelni vagy egyszerűen csak kávét inni vagy esetleg a fürdőszoba felújítás ideje alatt hogyan oldjuk meg az egyszerű fogmosási folyamatot.

 

 

Amennyiben megoldható, célszerű a lakásfelújítás megkezdése előtt egy lomtalanítást végezni. Így máris kevesebb tárgyat kell logisztikázni ide-oda. Jól bevált alapszabály, hogy amit egy éve nem használtunk, az nem kell. Ez természetesen nem vonatkozik a karácsonyfadíszekre vagy egyéb alkalmi használatú dolgokra.
A mindennapi életünket be kell költöztessük egy szobába, ahol minden alapvető szükségletünket ki tudjuk elégíteni a lakásfelújítás ideje alatt is, míg a lakás többi cuccait ügyesen összepakolva kell majd tárolni. Erre is léteznek különféle megoldások. Például vannak bérelhető raktárak és ha lehetőségeink engedik, akkor ez a legcélszerűbb megoldás.

 

Ha nincs más választásunk, a bútorokat praktikusan lapra szerelve, a felújítás idejére feleslegessé vált holmikat eldobozolva tárolhatjuk a lakásban is megfelelő logisztikával, vállalva, hogy valószínűleg ahogy halad a lakásfelújítás folyamata többször is át kell pakolni a dolgokat, hogy ne akadályozza az éppen aktuális felújítási munkálatot.

 

Ne feledkezzünk meg a takarófóliáról, melynek segítségével be tudjuk szorítani a pormennyiség jelentős részét az éppen felújítandó helyiségbe.


Ha mindezek megvannak, kezdődhet a szakaszos, összehangolt lakásfelújítás. Minden, mindenki a megfelelő időben és helyen legyen. Ennek leszervezése sem egyszerű feladat mindenki számára. Ha lehetőség van rá, bízzunk meg egy generálkivitelezőt, aki összehangolja a munkákat, ezáltal rengeteg intézkedést és időt megspórolva magunknak.

 

Tetszenek az eddig látottak?

Leave a Reply