Everhome Lakásfelújítás Generálkivitelezés

Itt a tavasz - pár tipp a kertészkedéshez vagy a kerted megújításához

                          
 
                                   
 
 
 
 
 
 
1. Egy madáretető készítése nem kerül sokba. Főleg, ha mi magunk készítjük az etetőt is.
Az etetőnek tartalmaznia kell olajos magvakat, de tehetünk bele a madarak számára gyümölcsöt is, például almát.                Emellett fontos az itatás is.
Esetleg készíthetünk papírgurigából is madáretetőt, ez nagyon költséghatékony dolog és mégis kedveskedés a természetnek.
2. Álmodd újra a kertedet vagy teraszodat raklapok segítségével.
Ha imádsz otthon barkácsolni, és nem szereted, ha a kedvenc bútoraid és berendezéseid visszaköszönnek minden udvaron, akkor fejezd ki az egyéniségedet raklapokkal. Egyébként a raklap elég sok mindenre felhasználható, például: függőágy, kerítés, szeméttároló, kerti ösvény, növénytároló.

3. Fűszernövények ültetése
Nagyon jó dolog, hiszen mindig friss alapanyag a konyhában és mutatós is tud lenni a kertben.
Hova is ültessük őket?
Legtöbbjük fényigényes, ezért napos helyre vessük, illetve ültessük és az évelőket teljesen külön az egynyári növényektől.
És milyen fűszernövény fér meg a másik mellett?
Például:
– Borsikafű – bab mellett jól megvan
– Fokhagyma – paradicsom, cékla, uborka
– Menta – a káposzta mellett van meg jól, mert távol tartja a káposztalepkét
– Petrezselyem – a hónapos retek, paradicsom, hagyma társaságában jól érzi magát – ezek társaságában távol tartja a gyökérfonalférgeket
– Francia tárkony – Jól fejlődik a lestyán társaságában
Amint kellően felmelegedik a talaj, elkezdhetjük a fűszernövények telepítését a kertben, tavasszal. Érdemes a zöldségekkel vegyesen ültetnünk őket, így betakarításkor egymás mellett találjuk az összeillő párokat.

4. Kerti hangulatvilágítás
Nagyon sok helyen kapható már ilyen kis felfüggeszthető üvegcse, amibe fényfüzért lehet tenni. Nagyon feltudja dobni néhány darab a kertedet!
Még esetleg, ami ötletes lehet és spórolós megoldás:
Az üveg belsejét kend be vékonyan ragasztóval és alaposan szórd be csillámporral. Ha megszárad, tegyél bele mécsest. Gyönyörűen fog csillogni. Pillanatok alatt hangulatossá varázsolja a kertedet.
 

                          

5. Elő a kavicsokkal!

A kavicsok nagyon jól tudnak mutatni a kertben, fűszernövényeket is megtudunk vele jelölni, hiszen festhetőek vagy térelválasztásként is jól tud mutatni!
 
Az egyre nagyobb időhiánnyal küzdő városi ember számára vonzó a kavicsborítású kert kialakítása, mert egy kavicságyással kevesebb gondja van, mint a füves pázsit rendszeres nyírásával.
Nagy előnye, hogy rendkívül gazdag belőle a kínálat és könnyű vele dolgozni.
Vagy jelölhetsz vele növényeket, fűszereket is a következőképpen:

 

 
6. Megunt régi kosárból virágágy
Egyszerűen nagyszerű ötlet, nagyon jól kivitelezhető és filléres dolog! Nincs másra szükséged hozzá, mint egy kosárra, némi kőre és elültetendő növényekre vagy igény szerint is alakíthatod, mint a képen.

 

 

 

  

Tetszenek az eddig látottak?

Leave a Reply