Lakásfelújítás A-Z-ig

Hasznos tanácsok felújítóknak!

2019. Lakásfelújítási trendjei

May 022019

Amikor az ember a lakásfelújítás szakaszában a szoba festés szakaszához érkezik, számos kérdés merülhet fel benne. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy miként igazodjon el a trendek világában, és hogyan találja meg az ízlésének és a pénztárcájának megfelelő megoldásokat. Mindig jön valami új őrület, egy új anyag, szín vagy forma, mely az adott időszakra meghódítja a lakásfelújítás világát. Most foglalkozzunk kicsit azzal, hogy mik lesznek a menő színárnyalatok idén. A 2018-as trendekkel ellentétben 2019-ben sokkal inkább a mai életstílushoz passzoló, úttörő, kísérletező színek fognak uralkodni mind a falfestés, mind a tapétázás során. Nézzük csak meg részletesebben!
- Méregzöld árnyalatok - egy ilyen falszín remekül mutat a hálószobában vagy akár egy nappaliban is.

undefined

- Enyhe kék – Ez egy rendkívül elegáns, energiával teli színhatást kölcsönöz a helyiségeknek. Sokan hidegnek tartják ezt a színt, pedig derűt, békét sugároz. Az intelligencia, a tisztaság és a bizalom jelképe. Világos változatai egyszerre stimulálnak és nyugtatnak, de a sötétkék sem korbácsolja fel az érzelmeket.

undefined

-Naplemente sárga – legyen szó akár vibráló sárgáról vagy narancssárgáról, mindkettő remekül passzol a natúr, természetes árnyalatokkal berendezett enteriőrökbe. Otthonossá varázsolja lakásunkat, ám vigyázni kell, hogy a használatukkal ne essünk túlzásba!

undefined

- Bazsarózsaszín – az élénk rózsaszín árnyalatokat a pasztellesebb, természetesebb színek váltották fel, melyek sokkal időtállóbbak és akár textilekre vagy nagyobb falfelületekre is kerülhetnek.

undefined

-Drágakövek színei – ametisztlila, rubinvörös, zafírkék…csodálatos, élettel teli árnyalatok! Jelenjenek meg textileken, falfelületeken vagy nagyobb bútorokon, mint például a konyhaszekrényeken.

undefined

-Nyers fa - A tradicionális bézs helyett izgalmas, új árnyalatot jelent a nyers fa színe. Nagyszerűen mutat egy kisebb helyiségben. Például dolgozószoba vagy előszoba.

undefined

Amennyiben sikerült kiválasztanunk számunkra legmegnyerőbb stílust, a szobafestés után a festett falakat földobhatjuk falmatricákkal is. Ezek közül nagyon mutatósak azok az apró mintásak, ahol az egyes darabokat (pöttyök, szívek, plusz jelek) viszonylag szabálytalanul ragasztjuk fel. Idén sem megy ki a divatból a tapétázás, a trendérzékenyeknek leginkább a nagyobb geometrikus mintákat, vagy a dzsungelszerű, növényi motívumokat ábrázoló tapétákat érdemes választaniuk.
Ha valami igazán egyedi faldekorációt szeretnénk, ami biztosan nem köszön vissza az ismerőseinknél, gondolkodhatunk művészi falgrafikán. Sok tehetséges grafikust találni, aki a falfelületeket egyedi festéssel vagy grafikával tölti be.
De aki ragaszkodik a kicsit letisztultabb lakberendezési stílusokhoz, azoknak van egy jó hírünk, hiszen minden modern technológia ellenére a klasszikusok sosem mennek ki a divatból: a fa, a kerámia, antik bútordarabok, természetes kövek. De ez így van rendjén!

Atom

Powered by Nibbleblog