Lakásfelújítás A-Z-ig

Hasznos tanácsok felújítóknak!

Hogyan válasszunk konyhabútort?

May 022019

A konyha a családi életben fontos szerepet tölt be. Itt kezdjük a reggeleinket, itt főzzük az ebédet, itt zajlanak le a családi és baráti összejövetelek, születésnapok. Éppen ezért helyes kialakítása és berendezése lakásunk otthonosságának alapvető kulcsa. Az alábbi cikkben néhány tippet adunk a helyes konyhabútor megválasztásához.
Mielőtt konyhabútort vásárolunk, akkor a stílust, a pontos méreteket és a bútor anyagát is meg kell határoznunk. El kell dönteni, hogy számunkra az egyediség, az értékállóság vagy a praktikusság fontos. Az igazán jó minőségű, drága konyhabútorokat nem mindenki engedheti meg magának, de érdemes az értékállóbb változattal kalkulálni. Az anyagválasztás tekintetében gondoljunk a fogantyúkra és szegélyekre is.
Az is fontos, hogy legyen egy tágas, könnyen tisztítható felület az ételek elkészítéséhez, és lehetőleg ennek közelében helyezkedjenek el az ehhez szükséges evőeszközök, edények.
A konyhabútor anyagán és a kiegészítők formáján felül a szín is sokat számít. A világos felületeket sokan választják. Egyrészt azért, mert divatos, másrészt mert sokkal világosabb lesz tőle a helyiségünk. Persze lehet élénkebb színekben is gondolkodni. A sötétebb árnyalatú konyhabútorokat sokszor azért választják, mert eleganciát sugároznak. Ügyeljünk arra is, hogy a konyha dekorációja összhangban legyen a házunk stílusával. Ha konyhabútor vásárlását tervezi, akkor célszerű lemérni a rendelkezésre álló helyet és tájékozódni az aktuális trendekről. A tökéletes összehatást fokozhatjuk 1-1 olyan elemmel, ami sajátos karaktert ad a konyhánknak. Például egy színes váza az asztalon vagy egy piros kávéfőző. Ezeket a részleteket, azonban nem könnyű megalkotni, ha megtehetjük érdemes lakberendező segítségét kérni.

undefined

Atom

Powered by Nibbleblog