Lakásfelújítás A-Z-ig

Hasznos tanácsok felújítóknak!

Jó tanácsok az átláthatóbb lakásfelújításért – Vagyis mire kell készülni teljes körű lakásfelújítás során a gyakorlatban:

Sep 012017

undefined

Ha megvannak az elképzelések, a pénzügyi terv, és a kivitelező is, kezdődhet a lakásfelújítás.
Minden lakásfelújítás eleje, - és egyben a felfordulás kezdete – a kőműves munka. Új terek kialakításához elengedhetetlen. Legtöbbször hatalmas kosszal, és zajjal járó munkafolyamat. Célszerű időben felkészülni rá, mindent letakarni, amit lehet kihordani. Teljes körű lakásfelújítás során érdemes elgondolkodni a hőszigetelő ablakok, ajtók vásárlásán. Az áruk az évek során bőségesen megtérül, főleg akkor, ha szakember segítségét kérve sikerül időtálló, minőségi terméket választanunk.
Sok házban, lakásban még a régi villanyvezetékek futnak, amit lakásfelújítás során mindenképpen javasolt lecseréltetni. A régi idők vezetékeinek fele ennyi áramot nem kellett továbbítaniuk, így a mai háztartásban fellelhető eszközök egyidejű működtetésével, nagy terhelés éri őket, melynek hatására el is éghetnek a falban. A ház újra vezetékezésénél érdemes újra gondolni a konnektorok helyét is. Így nemcsak komfortos lesz a lakás, de a nem túl esztétikusan mindenfelé futó vezetékektől és elosztóktól is megszabadulhatunk. A víz, és gázvezetékekre is érdemes odafigyelni, amennyiben a falban futó csövek és vezetékek elavultak, érdemes azokat is korszerű rendszerre cserélni, hosszú távon ez is megtérül.
Ha házunk szerkezetileg megújult, jöhet az esztétikai lakásfelújítás, mint burkolás, festés, vagy tapétázás. Ennek kiválasztása legtöbbször a hölgyek kedvenc része a lakásfelújítás során. Ma már rengeteg féle lehetőség közül válogathatunk, mind hideg, mind meleg burkolat esetén. Ha burkolatunkat is sikerült kiválasztani, és a helyére került minden, jöhetnek az utolsó simítások, a falak kifestése, vagy kitapétázása. Festés esetén érdemes jó előre felmérni falunk állapotát, le kell-e kaparni az előző rétegeket, elég egyenletes-e, nem lenne-e érdemesebb új vakolatot tetetni. Amennyiben a lakásban vannak olyan kihasználatlan helységek, amiknek jelenleg még nincs funkciójuk, de a jövőben például gyerekszoba lesz belőle, érdemes fehérre festetni, mert az könnyen átszínezhető bármilyen színre a későbbiek folyamán.

Atom

Powered by Nibbleblog