Lakásfelújítás A-Z-ig

Hasznos tanácsok felújítóknak!

Jó tanácsok az átláthatóbb lakásfelújításért – Vagyis mire kell készülni teljes körű lakásfelújítás során elméletben:

Sep 012017

undefined

A Lakásfelújítás elkezdése sosem egyszerű dolog, de ha mindent előre megtervezünk, a felfordulással töltött idő is lerövidül.
Első körben érdemes végiggondolni jó alaposan mit is szeretnénk végeredményül látni. Érdemes rákeresni ezzel foglalkozó weboldalakon, vagy esetleg magazinokat lapozgatni, kicsit tájékozódni a teljes körű lakásfelújítás előtt.
Amikor összeáll a kép, és megtaláljuk azt a stílus vonalat melyet a lakásfelújítás során követni kívánunk, javasolt összeegyeztetni az álmunkat a valósággal. Célszerű tájékozódni, az épület szerkezete, és beosztása mit bír, mit enged, ez lehet az első akadály.
Ha igazi nagy lakásfelújítás kerül sorra, azon célszerű egyszerre túlesni, így nem kell több alkalommal is szétverni mindent, és hosszú időkig csatatérben élni.
A pénzügyi korlátokat szintén érdemes felmérni. A lakásfelújítás megkezdése előtt nagyon fontos, még jó előre meghatározni mire van pénzünk, mennyit szeretnénk költeni. Ha például fürdőszoba felújítás során csempét szeretnénk cserélni, mert a régi már kopott, a fuga is potyog, vagy egyszerűen csak nem tetszik, újra vágyunk, nem elegendő ha csak az új csempe árával kalkulálunk. A régi csempét le kell verni, az új csempéhez ragasztó, és fuga anyag is kell, és természetesen a szakember munkadíja is ehhez a számlához írható. Egy pénzügyi terv készítése sokat segíthet a lakásfelújítás átláthatóbbá tételében.
Ha tervünk fejben összeállt, és felmértük korlátainkat is, kezdődhet a lakásfelújítás. Teljes körű lakásfelújítás esetén, célszerű egy kivitelezőre bízni az összes munka elvégzését. Ezzel rengeteg időt, energiát is spórolunk. Ha egy kivitelezőt felfogadunk, ő segít összeegyeztetni a munkafolyamatokat a megfelelő sorrendben. Nélküle egyedül kellene tartanunk a kapcsolatot a kőműves brigáddal, a burkolókkal, a villanyszerelővel, a vizessel, a gázossal, a festőkkel, aminek legtöbbször összezavarodott lakás tulajdonos, és egymásra mutogató dühös munkások a végeredménye. Persze ha szeretnénk saját kézből irányítani a dolgokat, és erre időnk, energiánk és megfelelő rátermettségünk van, kivitelező nélkül is megoldható a lakásfelújítás. Ezt is javasolt előre eldöntenünk mikor szóba kerül a lakásfelújítás.

Atom

Powered by Nibbleblog