Lakásfelújítás A-Z-ig

Hasznos tanácsok felújítóknak!

Hogyan is néz ki a tökéletes gyerekszoba?

May 282020

Ebben a bejegyzésben szeretnénk néhány tippet adni, hogyan varázsolhatnak kedves, mesebeli kis kuckót gyermekeik számára. Nagyon nem könnyű a kérdés, hiszen különböző szoba kell egy lánynak és egy fiúnak is és viszonylag hamar „kinövi” a gyermek a szobát. Ezért körültekintően kell választani, hiszen másra van szüksége egy 2 évesnek, egy 5 évesnek és egy 13 évesnek is.
Nézzük a tippeket, mikre érdemes odafigyelnünk!
A falak
Fontos, hogy a fal színe harmóniában legyen a berendezéssel. Ne válasszunk se túl élénk, se harsány színeket, inkább a pasztell árnyalatait részesítsük előnyben. A világos színek használatával tágasabbnak tűnik a tér és több fényt engednek a sötétebb helyiségekbe is.
Képzőművészek, iparművészek vagy akár ügyes kezű, vállalkozó kedvű szülők is festhetnek a falra, esetleg más helyre képeket. A gyerekek imádják, ha különleges a szobájuk. Fontos szempont, hogy ők is beleszólhassanak abba, hogy milyen színű legyen egy-egy részlet vagy minta!

undefined

A bútorok

A bútorok között érdemes a praktikus darabokat előnyben részesíteni. Fontos, hogy minden bútordarabot rögzítsünk, ezzel megelőzzük azt, hogy esetlegesen a gyerek magára rántsa. Bátran használhatunk vidámabb, élénkebb színeket és meglepő formákat is.

undefined

Emeletes/Galériaágy

Ha van testvér, az emeletes ágy, ha nincs testvér, akkor pedig a galériaágy a legpraktikusabb bútorelem, akkor hogyha kisebb méretű gyerekszoba berendezése a feladatunk. Egy helyen ugyanis egymás alatt, illetve felett rögtön két dolog is elférhet! Ugye, milyen praktikus!?

undefined

A szőnyeg

Ne úgy keressük, hogy kimondottan gyerekszoba szőnyeg! Legyen csak szőnyeg…Ne legyen autópályás vagy mesefigurás, disney hercegnős. Válasszunk inkább egy sima egyszínű vagy geometrikus mintás szőnyeget, ami színben passzol a bútorokhoz és a fal színéhez/tapétához. Ezzel biztosan nem lövünk mellé.

undefined

Csillár és lámpabúra helyett spotlámpák

Ha azt szeretnénk, hogy a térből ne vegyen el értékes helyet, egy a szoba közepére belógó lámpa, akkor érdemes a mennyezetbe vagy a bútorokba rejtett spotlámpákkal bevilágítani a szobát vagy esetleg valami egyszerű lámpát feltenni, ami fiatalos, de nem lóg le.

undefined


Sarkok kihasználása

Egy szoba sarkát, ha okosan használjuk ki, akkor a segítségünkre válhat és még jobban kihasználhatjuk, mint a teljes falfelületeket. Sarokszekrényt vagy akár egy sarok íróasztalt is betehetünk. Az utóbbira még akkor is van lehetőségünk, hogyha ablak van ott.

undefined

Ágy alatti tároló


Ha valaki kis lakásban él, akkor minden négyzetméter hely számít és a kihasználatlanul hagyott ágy terület a legnagyobb pazarlás. Erre jó megoldás lehet egy olyan ágy, amihez kihúzható fiók is tartozik. Ebbe a tárolóba belerakhatjuk a ritkán használt tárgyainkat, vagy olyan dolgokat, ami épp az évszaknak nem megfelelő és nem kell, hogy állandóan elérhető közelségben legyenek, viszont mégis könnyedén előkaphatóak, ha szükségünk lesz rá.

undefined

Fedeles láda a plüssöknek, játékoknak

A másik, ami nagyot dobhat a tárolási lehetőségeinken, az a láda. Ezekbe úgy tudjuk eltenni a nagyobb játékokat, hogy azok nem látszódnak, de közben mégis bármikor elérhetőek a gyerekek számára. Választhatunk olyan ládát is, amelynek a fedele egy pont után magától felnyílik és nem esik vissza a gyerekre. Ezzel kiküszöbölhetjük azt is, hogy az ujjaira sem fog rácsapódni.

undefined

 

 

Atom

Powered by Nibbleblog